Preview před derby s Dobruškou

Velmi atraktivní bude sobotní okresní derby, ve kterém FK Kostelec přivítá na domácím hřišti Dobrušku. A to hned z několika úhlů pohledu:

Velmi atraktivní bude sobotní okresní derby, ve kterém FK Kostelec přivítá na domácím hřišti Dobrušku. A to hned z několika úhlů pohledu:

➡️ Novotný vs. Petřík. Na lavičce obou týmů jsou exligoví trenéři. Jaroslav Novotný přišel ke kosteleckému Áčku teprve před pár týdny, ale ještě loni trénoval ligové FK Pardubice. Milan Petřík, současný trenér Dobrušky, má za sebou ligovou zkušenost u FC Hradec Králové.

Pohled na trenéry je o to peprnější, že Petřík ještě nedávno stál na lavičce Kostelce. Dobrušku převzal loni po Petru Jánském a je o něm dobře známé, že nerad prohrává. Prohrát nebude chtít ani tentokrát, navíc ve svém minulém působišti.

Naopak trenér Novotný nemá co ztratit. Týmu vliv novou krev do žil, přinesl novou energii do tréninků a jejich nasazení. Kádr si teprve oťukává, ale úspěšná generálka se Zámrskem dává naději, že by Kostelec mohl být Dobrušce více než rovnocenným soupeřem. "Uděláme pro to maximum," říká kostelecká kabina.

➡️ Tabulka. Kostelec je poslední se třemi body. Podzimní část sezóny se mu příliš nepovedla. Dobruška má sice bodů 18, ale je čtvrtá od konce a vzhledem k současnému vývoji v divizi nemůže mluvit o tom, že by jí čekalo klidné jaro. Rozhodně potřebuje v Kostelci vyhrát.

Vítězství Kostelce by naopak svěřencům trenéra Novotného určitě vlilo velkou naději. Dotáhli by se bodově na předpolední Vrchlabí a navíc mají dva první jarní zápasy k dobru. Naděje na kosteleckou záchranu umírá poslední a dokud to není černé na bílém, je pořád o co hrát.

➡️ Zranění ❌ Kostelecký tým příliš zraněných hráčů nemá. Výron kotníku si léčí útočník Dostálek a zdá se, že je jediným hráčem nad jehož startem visí otazník. Velkou marodku má naopak Dobruška. Ve fotbalových kuloárech se mluví o 9 zraněných hráčích. Marodka je dokonce taková, že Dobruška údajně oslovila několika klubů v regionu, aby jí na první jarní kola (do konce března lze libovolně přestupovat) půjčila hráče.

➡️ Kostelec vs. Hašek ⚽ Jestli má někdo čuch na góly a instinkt zabijáka v krajském přeboru, tak je to dobrušský útočník Aleš Hašek. V Kostelci bydlí, za Kostelec ještě loni hrál, určitě se bude chtít ukázat. Trápí ho však dlouhodobé zdravotní potíže s achilovkami. Jen horko těžko předjímat, jestli je to pro trenéra Petříka hráč na 90 minut. Pro Kostelec však platí, že uhlídat Haška je půl úspěchu.

⚽ Sumasumárum to může být hodně atraktivní zápas. Kostelec chce svým fanouškům ukázat, že restart fotbalu myslí vážně. Naděje na záchranu v krajském přeboru je sice malá, ale jestli jí chce živit, musí bezpodmínečně zvítězit. Dobruška nutně potřebuje vyhrát, protože body z Kostelce mohou být zásadní v tom, jestli bude mít záchranářské starosti celé jaro, nebo nebude.

Tak uvidíme, necháme se překvapit. Rozuzlení téhle hádanky přijde v sobotu 25. března od 15 hodin.