Starší žáci – halový turnaj v Náchodě

Neděle 22.1. 2017 halový turnaj Náchod.

Komentář – Tomáš Žežule, trenér :

K prvnímu halovému turnaji jsme zajížděli do Náchoda. Systém turnaje : hrací doba 1×13 minut, ve skupině 4 zápasy, následně prvních 6 týmů finálová skupina a týmy na 7-10 místě zápasy o umístění.

Skupina A: Rychnov n.Kněžnou, FK Náchod r.2002, FK Kostelec nad Orlicí, Polonia Stal Swidnica, Žďár nad Sázavou

Skupina B: Hoříněves, FK Náchod r.2003, Baník Vamberk, OFS Rychnov, Senco Doubravka

Zápasy v základní skupině:

vs. Polonia Stal Swidnica 5:3

Branky : 3.Novotný, 6.Bečka, 10.Novotný, 11.Tichý, 12.Novotný

V úvodním zápase jsme proti polskému soupeři dobře začali, byli agresivní a vyhrávali většinu soubojů. Vedení 2:0 jsme se ujali díky dalekonosným ranám Novotného a Bečky. Následně na každou naši vstřelenou branku soupeř odpověděl snížením, rozhodující vedení o 2 góly jsme si však uhlídali a vstup do turnaje zvládli.

vs. Žďár nad Sázavou 3:1

Branky : 1.Novotný, 3.Pelc, 13.Andrys

Opět brzké vedení 2:0 díky brankám Novotného a Pelce. Soupeř následně snížil a do poslední chvíle jsme bránili hubený náskok 2:1. V poslední minutě jsme si výhru pojistili pumelicí Andryse z přímého kopu – 3:1.

vs. Náchod (ročníky 2002) 0:2

Proti fyzicky velmi dobře stavěnému soupeři jsme od začátku tahali za kratší konec, soupeř se 2x prosadil po pěkných akcích. Zasloužené vítězství Náchoda.

vs. Spartak Rychnov 2:1

Branky : 4.Novotný, 5.Novotný

Před derby s Rychnovem jsme už měli jistý postup mezi nejlepších 6 týmů, přesto jsme zápas chtěli vyhrát. Vedení jsme se ujali díky brankám Novotného, Rychnov snížil po autu. Po zbytek zápasu jsme neproměnili několik jasných šancí a do poslední chvíle se strachovali o vedení. Nepříliš pohledné utkání jsme však do vítězného konce dotáhli a do zápasů o 1-6 místo postoupili ze 2.místa ve skupině.

Zápasy o 1.-6. místo:

vs. Náchod (ročníky 2003) 1:3

Branka : 10.Novotný

V prvním zápase o umístění jsme se utkali proti věkově mladšímu Náchodu, ale dobře technicky vybavení domácí nám dělali problémy a díky 2 brankám našeho bývalého hráče Míšy Ludvíka se ujali vedení 2:0. My snížili zásluhou Novotného, měli jsme i několik dalších šancí, ale neproměnili jsme a soupeř v závěru ztrestal a zaslouženě zvítězil 3:1.

vs. OFS Rychnov 1:0

Branka : 10.Boháč

Utkání s výběrem jsme chtěli jednoznačně zvládnout, přestože nám výrazně ubývali síly, měli jsme v závěrečných utkáních pouze 1 na střídání. Hráli jsme na brejky a soupeře do výraznějších šancí nepouštěli. Jedinou branku utkání vsítil Boháč, v závěrečném tlaku soupeře jsme odolali a připsali si důležité vítězství a naději na zisk 3.místa. K tomu jsme ale potřebovali vyhrát poslední utkání s Vamberkem.

vs. Vamberk 2:0

Branky : 3.Boháč, 5.Novotný

Zápas o všechno, navíc další derby slibovalo zajímavou podívanou. Všichni už sotva tahali nohy, přesto nikdo z nás nechtěl bramborovou medaili za 4.místo. Za vítězstvím jsme si šli od prvních minut, byli jsme agresivnější a díky rychlým brankám Boháče a Novotného jsme se ujali vedení 2:0. Vedení jsme si zkušeně pohlídali a díky vítězství jsme měli jistotu skvělého 3.místa !

Sestava: Kytlík – Novotný, Bečka, Boháč – Andrys, Pelc, Tichý

Individuální ocenění se dostalo našemu brankáři, Matěj Kytlík byl vyhlášen nejlepším gólmanem turnaje – gratulujeme!

Veliké díky všem zůčastněným za předvedené výkony a příkladnou reprezentaci klubu. V posledních zápasech jsme ukázali srdíčko a týmového ducha, navíc jako jediní jsme si připsali skalp pozdějšího vítěze – polské Swidnice !

Konečné pořadí turnaje:

1. Polonia Stal Swidnica
2. FK Náchod r.2002
3. FK Kostelec nad Orlicí
4. FK Náchod r.2003
5. Baník Vamberk
6. OFS Rychnov
7. Žďár nad Sázavou
8. Hoříněves
9. Spartak Rychnov
10. Senco Doubravka

Fotogalerie z turnaje na stránkách Náchoda zde