Mladší žáci – halové turnaje 21.1. – 22.1.

Mladší žáci halové turnaje 21.1. – 22.1.

Komentář – Miroslav Hovorka, trenér :
 
Sobota 21.1. 2017, ROKYTNICE v O.h. – 2. kolo Zimní halové ligy OFS Rychnov
 
Letos byla okresní zimní halová liga pouze dvoukolová, takže jsme k ní přistoupili trochu jinak než loni. Vzhledem k nedělnímu turnaji v Jaroměři jsme hráče rozdělili do dvou týmů, čímž jsme samozřejmě rozdělili i "týmovou" sílu. Nám trenérům šlo především o to, aby hráli kluci, kteří chodí v zimě pravidelně trénovat. V Rokytnici nastoupili všichni hráči r. 2004 doplněni několika hráči r. 2005. 
 
1. kolo ZHL jsme v prosinci zahráli výborně a jen kousek nám chyběl k 1. místu, takže jsme chtěli lichotivé postavení v celkovém hodnocení udržet.
 
V základní skupině se kluci snažili, 2x vyhráli a jednou odešli poraženi. Postoupili do finálové skupiny, kam se jim započítala jediná prohra. Bohužel zbylé 2 zápasy také prohráli, takže se ve 2. kole ZHL umístili na 4. místě.
 
Po součtu výsledků z obou turnajů jsme nakonec uhájili celkové 2. místo!
 
Výsledky 2. kola:
 
FK Kostelec/AFK Častolovice – Velešov Doudleby    1 : 0  (1x Doskočil Jakub)
 
FK Kostelec/AFK Častolovice – 1. FC Rokytnice    3 : 0  (3x Rojek Štěpán)
 
FK Kostelec/AFK Častolovice – SK Týniště   0 : 2
 
Finálová skupina:
 
FK Kostelec/AFK Častolovice – Baník Vamberk   1 : 6   (1x Izák Matěj)
 
FK Kostelec/AFK Častolovice – Spartak Rychnov n. Kn.   0 : 2
 
Sestava: Mitana Ondřej – Rojek Štěpán, Hovorka Michal, Jireš Dominik, Doskočil Jakub, Sejkora David, Izák Matěj, Vondráček Michal, Hájek Lukáš
 
Trenér: Kaplan Kamil
 
Fotogalerie a výsledky na stránkách fotbalfoto zde
 
Neděle 22.1. 2017 – turnaj v Jaroměři
 
Tento turnaj byl vypsán pro hráče r. 2005 a mladší. Bohužel se z něho na poslední chvíli odhlásily 2 silné celky, se kterými jsme chtěli změřit síly. Turnaje se tedy zúčastnilo pouze 5 týmů, ale zase měl rychlý spád a nebyly dlouhé přestávky mezi zápasy.
 
Herní systém: 4 + 1, hrací doba 17 minut, branky 5x2m.
 
Výsledky:
 
FK Kostelec/AFK Častolovice – TJ Červený Kostelec   1 : 1  (branka Šupler Ondřej)
 
FK Kostelec/AFK Častolovice – FK Jaroměř "06"   2 : 1   (2x Sejkora Dominik)
 
FK Kostelec/AFK Častolovice – KFS Hradec Králové dívky U13   11 : 1
(8x Sejkora Dominik, Hlaváček Adam, Šupler Ondřej, Kijonka Matyáš)
 
FK Kostelec/AFK Častolovice – FK Jaroměř   3 : 5   (2x Sejkora Dominik, Kijonka Matyáš)
 
Kluci vstoupili do turnaje s odhodláním, ale velmi dobře hrající soupeři jim rychle sebevědomí ubrali. Zápasy se hrály v rychlém tempu, každý dotek míče navíc znamenal ztrátu míče. Naši kluci se snažili, ale celkově nás herně nepřesvědčili. Na vstřelenou branku jsme se nadřeli, naopak po našich hloupých chybách jsme soupeřům góly někdy doslova darovali. Alespoň jsme poznali, ve kterých herních činnostech se musíme zlepšit.
 
Pozitivně lze hodnotit to, že kluci zvládli zápas proti starším dívkám (před zápasem s obdivem pozorovali fyzické odlišnosti dívek), kvalitní byl z obou stran poslední zápas s Jaroměří, který určil celkové umístění na turnaji. Výhra pro nás znamenala 1., remíza 2. a prohra 3. místo. Výsledek zápasu znamenal, že jsme obsadili celkové 3. místo.
 
Někteří naši hráči obdrželi i individuální ocenění. Dominik Sejkora si zaslouženě vystřílel "titul" nejlepšího střelce turnaje. Martina Cejpka zase vybrali trenéři zúčastněných týmů jako nejlepšího brankáře turnaje. Kvalitním výkonem nám výrazně pomohli hráči r. 2006 – Sejkora Dominik a Kijonka Matyáš.
 
Sestava: Cejpek Martin – Podolský Petr, Lingr Dominik, Hlaváček Adam, Kokish Nazarij, Šupler Ondřej, Kijonka Matyáš, Sejkora Dominik
 
Trenéři: Hovorka Miroslav, Šupler Evžen
 
Fotogalerie :
 
Rokytnice
 
 
Jaroměř