Rozhovor s posilou – Miroslav Pups

Jméno: Miroslav
íjmení: Pups

Pozice: pravý a střední obránce
Věk: 31
Kariéra: FC Spartak Rychnov nad Kněžnou, TJ Baník Vamberk
Přezdívka: Mirec, Pupsik

Ahoj Mirku, vítáme tě v Kostelci, jak se zrodil tvůj přestup k bílým andělům?

Děkuji za milé přivítání do týmu Kostelce. Vše to odstartovalo zhruba před měsíce, měsícem a půl, kdy mě oslovil Petr Klapal z týmu Kostelce, jestli bych neměl zájem si zahrát krajský přebor v dresu Kostelce. Což mě zaujalo, poté se semnou spojil trenér Kamil Kaplan, přišel jsem si vyzkoušet trénink, absolvoval jsem přípravné zápasy, a nakonec jsem se rozhodl, že si krajský přebor tady v Kostelci chci zahrát.

Dlouhá léta jsi působil v dresu konkurenčního Rychnova nad Kněžnou, jak na angažmá vzpomínáš?

Na angažmá v Rychnově nad Kněžnou vzpomínám velmi hezky. Prošel jsem v Rychnově všemi kategoriemi, poznal jsem tady spoustu kamarádů, zažil mnoho zážitků. Od dorostu přes muže jsem měl možnost si zahrát s hráči, kteří měli zkušenosti z vyšších soutěží. Působili tady trenéři, kteří trénovali týmy z Hradecka, a to vše byla pro mě dobrá příležitost získat spoustu zkušeností, které jsem mohl prodat na hřišti.

Nemohu opomenout poslední sezónu v Baníku Vamberk, kde jsem poznal skvělou partu kamarádů, se kterými jsem odehrál vydařenou sezónu s dobrými výsledky, akorát ovlivněnou covid situací. Byl tu skvělý realizační tým, dvě kvalitně připravená travnatá hřiště. I jim moc děkuji za příležitost si u nich zahrát fotbal.

V Kostelci již několik týdnů trénuješ, co říkáš na tréninkové podmínky?

Podmínky jsou zde dobré, travnaté hřiště je vždy od správců připravené k trénování, vybavení pro trénink a pro zápas je také fajn, v nepříznivém počasí je hned vedle hřiště nově vybudovaná umělá tráva.

Proti našemu týmu sis zahrál mimojiné i v televizním utkání v rámci projektu "Můj fotbal živě", na zápas v Kostelci přišlo více než tisíc diváků, jak sis to užil?

Bylo to parádní, že jsem si to mohl přímo prožít na hřišti, s takhle velkou kulisou diváků v přímém přenosu, proti sobě dva dobří soupeři, kteří do zápasu dali všechno, padali góly, dýmovnice. Jednoznačně super zápas a pro mě to byl nezapomenutelný zážitek.

Kádr pro podzimní část sezóny se teprve skládá, přesto nám pověz, jaké tipuješ umístění Kostelce?

Kostelec i ostatní týmy v soutěži se dávají po covid situaci dohromady. Pro každého to bude velká zkouška, ale myslím si, že Kostelec má šanci hrát a pohybovat se ve střední části tabulky, ale nebude to jednoduché.

Co děláš mimo fotbal, máš i jiné sportovní záliby?

Mimo fotbal trávím čas s přítelkyní, snažíme se využít času a jezdit na výlety. Jinak rád jezdím na kole, kolečkových bruslích a když chci od všeho kolem sebe vypnout, tak velmi rád rybařím.

Jaké jsou tvoje fotbalové ambice?

Moje ambice jsou hrát krajskou soutěž, ale hlavně být na hřišti a být platný týmu, podávat stabilní výkony, hrát zkrátka na maximum. A také už sezónu dohrát, jako tomu bylo dřív před covid situací.

Co čekáš od příštího ročníku Krajského přeboru?

Myslím si, že spousta týmů se bude chtít ukázat, bude se hrát o každý bod, nikdo nebude chtít hrát o sestupové příčky. Všechny týmy se budou snažit zapojit do kádru, co nejvíc mladých ambiciózních hráčů, spousta týmů bude chtít postoupit do vyšší soutěže, když jim to minulou sezónu nedopadlo. Takže soutěž bude určitě těžká, přesto zajímavá a určitě nabídne mnoho pěkných zápasů.

Míro, děkujeme za rozhovor a přejeme hodně štěstí v modrobílých barvách! 🙂