Rozhovor s posilou – Oldřich Filipi

Jméno: Oldřich
íjmení: Filipi

Pozice: levý záložník
Věk: 26
Kariéra: FC Slavia Hradec, FC Libišany, FC Olympia Hradec, TJ Sokol Újezd, SK Pardubičky, TJ Lokomotiva Hradec
Přezdívka: ALL-IN, Olda

Ahoj Oldo, vítáme tě u nás v Kostelci! Jak ses do týmu dostal, jak to vlastně celé vůbec vzniklo? 

Děkuji za milé přivítání do nového týmu. Do Kostelce jsem se poprvé podíval po odehrání přátelského utkání okresních týmů Albrechtice a Kostelcem B, kdy jsem dostal pozvánku od Trenéra Albrechtic, kteří mě chtěli jako posilu do svého týmu. Po odehraném utkání si mě všiml trenér Kostelce a hned druhý den mě kontaktoval kamarád, který se mě ptal, co jsem dělal v Albrechticích a jestli bych neměl zájem s nimi zahájit přípravu na sezónu. Dlouho jsem neváhal a navštívil jsem tréninkové jednotky Krajského týmu Kostelce. Bohužel po nějaké delší komunikaci s trenérem a aktuální situaci jsem zůstal ve svém stávajícím klubu TJ Lokomotiva HK. Následně po delší době mě kontaktoval opět známý z Kostelce a pozval mě na přátelské utkání do Dobrušky, kde jsme odehráli zápas proti Solnici a zároveň to byl poslední zápas než přišla Covid pauza. Po roce, kdy jsme téměř nemohli aktivně hrát fotbal jsem si řekl, že chci hrát na ,,staré kolena‘‘ Krajský přebor proto jsem se rozhodl pro Kostelec.

Za svoji kariéru jsi prošel týmy: Slavia HK, Libišany, Olympia HK, Sokol Újezd, Pardubičky a naposledy jsi působil v týmu Lokomotiva HK. Na jaké angažmá nejraději vzpomínáš a kde se ti fotbalově nejvíce dařilo?

Na každé angažmá se vzpomíná velice hezky. Ve Slavii jsem si prošel všechny mládežnické kategorie, kde jsem poznal spoustu kamarádů a hezkých zážitků i vzpomínek. V Libišanech jsem poznal zase hráče, kteří měli zkušenosti například se zahraničními kluby například bývaly hráč Hannoveru 96 Kaufman nebo David Šimon, který hrál za Bohemians 1905. Tým byl velice kvalitní a mohl jsem čerpat fotbalové zkušenosti od těchto hráčů. V Pardubičkách jsem odehrál pouze přátelské utkání a jedno mistrovské utkání kvůli Covidové situaci, ale klub se mi velice líbil a přátelská atmosféra, ale z důvodů dojíždění a časového zatížení jsem se rozhodl zůstat v Hradci v Lokádě. S Lokomotivou HK jsme dokázali postoupit z B třídy do A třídy a pohybovat se v horních příčkách tabulky. Samotný klub mám velice rád a doufám, že tam ukončím svou aktivní kariéru.

Měli jste přes zimní měsíce individuální plán od trenéra?

Během Covidové situace jsem se snažil stále udržovat ve formě chodil jsem 3x týdně běhat měsíčně jsem se snažil splnit plán aspoň 150 km. Dále jsem například chodil na brusle a využíval jsem všechny možné dostupné sportovní aktivity. Individuální plán jsem měl pouze od nového trenéra Kamila Kaplana z Kostelce, protože v Lokomotivě se měnil trenér a řešili se jiné starosti.

Jak trávíš volný čas bez fotbalu?

Volný čas bez fotbalu trávím s přítelkyní pokud nejsem v zaměstnání rád cestuji navštěvujeme krásná místa v naší republice hrady, zámky a hory mám rád přírodu takže rád vypadnu načerpat spoustu dobré energie například na hory.

Sleduješ ligové dění? Komu fandíš?

Ligové dění sleduji fandím Slavii jelikož k ní mám díky Hradecké Slavii blízko a jsem rád, že se jim daří a skvěle nás reprezentují ve světě, když nebudu počítat tu smutnou kauzu s Ragners.

Jaké jsou nyní tvoje fotbalové ambice?

Mé fotbalové ambice jsou hrát stabilně Krajskou soutěž a hlavně hrát pro radost a také do každého zápasu dát maximum. Hlavně konečně dohrát aspoň jednu sezónu do úplného konce, aby fotbal a ostatní sporty už probíhali standardně jako před Covidovým obdobím.

Děkujeme za rozhovor a přejeme hodně štěstí! 🙂