Starší přípravka – Ondrášovka Cup 15.10.

Dne 15.10 se zúčastnilo mužstvo starší přípravky souklubí Kostelec / Častolovice kvalifikace na finálový turnaj celorepublikové soutěže Ondrášovka cup. V kvalifikační skupině, která se odehrála v Novém Bydžově, jsme měli i oba loňské finalisty této soutěže naší kategorie, Mladou Boleslav a mužstvo Chocně, se kterým jsme hráli už na minulém turnaji.

V prvním zápase jsme nastoupili proti Mladé Boleslavi a na klucích byla patrná obrovská nervozita, respekt k soupeři a prohráli jsme 0:5. V dalším zápase jsme nastoupili proti Novému Bydžovu, začali jsme dobře, vedli jsme 2:0. Soupeř postupně skóre dokázal srovnat a v poslední minutě z trestného kopu po faulu, který na celém stadionu viděl bohužel jen pan rozhodčí, zápas otočil a odešli jsme poraženi 2:3.

Pak jsme nastoupili proti mužstvu z Hradce Králové, který nás jednoznačně přehrál výsledkem 7:1. Ve čtvrtém zápase jsme nastoupili proti Letohradu, opět jsme vedli 2:0, ale pak jsme naší nedůsledností a po našich chybách soupeři doslova darovali 5 gólů. Výsledek tedy zněl 2:5.

Po tomto utkání následovala krátká přestávka a klukům vyloženě prospěla. V dalším zápase jsme nastoupili proti mužstvu FK Pardubice. Kluci zápas začali tradičně dobře a vedli jsme opět, jak jinak 2:0. A opět jsme nechali soupeře vyrovnat. Na konci zápasu opět zaúřadoval rozhodčí v náš neprospěch, kdy po chybě brankáře běžel náš útočník sám s míčem na prázdnou bránu soupeře a než stihl vystřelit, odpískal rozhodčí k údivu nás, diváků i trenérů soupeře konec zápasu (30 vteřin zbývalo do 20 minut). Rozhodčí se nám poté za tuto chybu omluvil, ale co naplat remíza 2:2 se počítá.

Zápas s Chocní byl velmi těžký, ale dokázali jsme si vytvořit i nějaké šance, bohužel jsme je neproměnili a prohráli 0:6. V posledním zápase jsme hráli s Chrudimí, kluci moc toužili po vítězství, které nakonec vybojovali a vyhráli 3:2

Nakonec jsme v kvalifikaci obsadili celkové 6. místo se ziskem 4 bodů, což si myslím, že při účasti takovýchto klubů, můžeme hodnotit jako velký úspěch. Kluci si naopak musí uvědomit, že se stále mají co učit.

Celkově bych účast v letošním turnaji Ondrášovka Cup U-10 hodnotil velice pozitivně, klukům děkuji za vzornou reprezentaci obou oddílů. Vždyť jsme se umístili na 41-48 místě všech klubů v ČR v této kategorii a v součtu Královehradeckého a Pardubického kraje jsme celkově na krásném 5. místě, což je obrovský úspěch.

Obrovský dík patří také rodičům i dědečkům, za to, že kluky jezdili v tak hojném počtu podporovat.

Sestava na turnaji v Novém Bydžově: Beneš, Fabián, Keprta, Lubínek, Horák, Šupler, Kapucián, Bělka, Trejtnar, Kyncl, Kubec, Bartošová, Sládek, Barvínek