Starší přípravka U10 – Ondrášovka Cup

V září se naši hráči kategorie U-10 (ročník narození 2010 a mladší) zúčastnili celostátního turnaje Ondrášovka Cup. Do sezóny 2018/2019 se přihlásilo celkem 633 týmů ze všech vypsaných věkových kategorií. V kategorii U-10 se hrají dvě předkola, mužstva jsou rozdělena do skupin podle regionální polohy a z každé skupiny postupují dvě mužstva do další fáze. Prvním turnajem, bylo první předkolo, kterého se ve 20 regionálních skupinách účastnilo 120 mužstev.

Naši hráči byly nalosováni do skupiny H, která se hrála 12.9. v Lázních Bohdaneč. Našimi soupeři byly mužstva z Jičína, Turnova, Horního Jelení, Starého Hradiště a domácích hráčů z Lázní Bohdaneč. Naši hráči v prvním utkání remizovali s mužstvem Jičína 1:1, poté doslova přetlačili Staré Hradiště 2:1. Následovalo utkání s domácím týmem, který vyhráli 5:1. Následoval důležitý zápas s Turnovem, který v předchozích zápasech předváděl výborný fotbal. Nicméně našim hráčům se povedl nejlepší zápas a Turnov přehráli 4:0. V posledním zápase se hrálo o první místo na turnaji, který se nepovedl a prohráli jsme 3:1. Nicméně hráči mohli slavit postup do další fáze z druhého místa.

Turnaj druhého předkola se konal 26.9. v Trutnově. Zde nás kromě domácího týmu čekala mužstva Náchoda, Horního Jelení, Letohradu a hlavně mužstvo Chocně, která se v minulém ročníku umístilo na celkovém 2. místě na finálovém turnaji.

Vstup do turnaje se nám podařil, porazili jsme domácí mužstvo 8:0. Poté jsme ale prohráli 6:1 s mužstvem Letohradu a následně jsme prohráli 8:0 s favoritem z Chocně. Hráčům se ale povedlo oplatit porážku z prvního předkola Hornímu Jelení, které porazili 4:1. Závěrečný zápas s mužstvem Náchoda jsme zvládli, vyhráli 9:2 a mohli jsme slavit 3. místo v druhém předkole.

Toto třetí místo nám zajistilo účast mezi posledními 64 mužstvy, které si zahrají v osmi kvalifikačních skupinách o 23 postupových míst na finálový turnaj. Sparta Praha má jako vítěz minulého ročníku účast na finálovém turnaji zajištěnou. 15.10. nás tedy na kvalifikačním turnaji v Novém Bydžově čekají tito soupeři: FK Mladá Boleslav, FC Hradec Králové, FK Pardubice, MFK Chrudim, RMSK Cidlina Nový Bydžov, FK Letohrad a FK Spartak Choceň.

Na turnaji nás reprezentují tito hráči AFK Častolovice – Marek Beneš, Marek Fabián, Vojta Keprta, Honza Lubínek, Vojta Horák, Filip Šupler, Tomáš Kapucián, Tobiáš Bělka, Tadeáš Trejtnar a Dan Kubec. Za FK Kostelec – Vašek Kyncl, Nela Bartošová, Pepa Sládek a Matěj Barvínek.

Držte nám palce, aby se nám podařilo na kvalifikačním turnaji uhrát co nejlepší výsledek.