Muži A tým – rozhovor s trenérem

Trenér A týmu Pavel Krupka poskytl rozhovor Rychnovskému deníku.

Prohráli jste první zápas sezony na půdě vedoucího Náchoda, ale pak následovala série výher a remíz…
Je to pravda. Ani nás nenapadlo, že to bude jediná porážka v podzimní části sezony. Úspěšné série si ceníme.

Nemrzí vás ztráty z penaltových rozstřelů. Celkem jste jich absolvovali sedm. Třikrát jste uspěli a čtyřikrát odešli poraženi.
Tyto ztráty mě opravdu nemrzí a mluvil bych stejně, i kdybychom všechny pokutové kopy vyhráli. Na penaltové rozstřely mám jasný názor. Ten, kdo to vymyslel, musel mít nějaký psychický problém.

Jak hodnotíte výkony v domácím prostředí a venku? Doma jste získali patnáct bodů. Venku pak šestnáct, což je nejvíce ze všech týmů.
Je pravda, že se může zdát, že jsme hráli lépe venku, než doma. Ale já se na to takhle nekoukám. Snažili jsme se hrát pořád stejně jak doma, tak venku. Jen se nám v domácím prostředí nepodařilo některé dobře rozehrané zápasy dotáhnout do vítězného konce.

Ve kterém utkání jste podali nejlepší výkon a naopak nejhorší?
Nejlepší si říci netroufnu, nejméně se nám asi dařilo v domácím utkání s Lázněmi Bělohrad.

Co střelecká produktivita? Jen ve dvou zápasech jste vyšli střelecky naprázdno (Náchod a Jaroměř). Přesto, není 24 vstřelených gólů málo?
Ano, to je pravda. Čtyřiadvacet gólů není zrovna nejvíc, s tím musím souhlasit.

Nejlepším střelcem je s pěti brankami kapitán Řehák, následují ho „čtyřgóloví“ Hašek a Klouda. Vyložený kanonýr tedy chyběl. Nebo to bylo o lepší střelecké produktivitě?
Určitě to bylo i o větší produktivitě. Byly zápasy, kdy jsme neproměnili spoustu šancí, ale když jsou branky rozloženy na více hráčů, tak v tom až takový problém není. Na druhou stranu si sem jistý, že kdyby hrál Klouda místo v obraně v útoku, tak patřil jednoznačně mezi nejlepší střelce soutěže. Jenže on hrál v obraně skvěle.

Vraťme se k Haškovi. Vyhlášený kanonýr postupně vypadl ze základní sestavy a nedostával tolik příležitostí. Čím to?
Já se v této otázce nebudu pouštět do nějakých sáhodlouhých hodnocení, protože ani nechci. Mám jen jeden názor, že fotbal je neskutečně spravedlivý v jedné věci. Kolik mu dáš, tolik ti vrátí.

Pouhých 15 inkasovaných gólů hovoří jasně o dobré defenzivní činnosti. Pouhý jeden inkasovaný gól na zápas je výbornou vizitkou. Je to výsledek „práce“ celého týmu, že?
Samozřejmě, vždy je to práce celého týmu. V obranné činnosti jsme se výrazně zlepšili.

Základním kamenem byly stabilní výkony gólmana Ikizgüla, jenž se po příchodu stal jedničkou mezi tyčemi.
Ano, musím ho pochválit, ale nepřechválit. Už když sem ho viděl odchytat zápasy v přípravě, byl jsem si jistý, že v brance mít problém určitě nebudeme. Chytal na svůj věk velice spolehlivě.

Co vás během podzimu potěšilo a co zklamalo?
Potěšilo mě, že jsme se v každém utkání snažili hrát kombinační fotbal. Samozřejmě se nám ne vždy vše podařilo, ale snaha byla. Pár věcí mě i zklamalo, ale to nepatří na tyto stránky.

Jaká je úroveň krajského přeboru?
Řekl bych, že je o něco lepší než před rokem. Soutěž je opět velmi vyrovnaná.

Přibližte podobu zimní přípravy. Na co se mohou hráči těšit?
Začneme jako již tradičně v polovině ledna a našimi soupeři budou – kromě Dobrušky – týmy z pardubického krajského přeboru, a to Lanškroun, Česká Třebová a Žamberk. Poslední utkání před soutěží odehrajeme doma se Sokolem Živanice.


Zdroj: https://rychnovsky.denik.cz/fotbal_region/krupka-snazili-jsme-se-hrat-kombinacni-fotbal-20171201.html