Mladší žáci – hodnocení sezóny

Do sezóny 2021/22 jsme v kategorii mladších žáků, ročníky 2009 a 2010, přihlásili jako souklubí AFK Častolovice/FK Kostelec nad Orlicí, dvě mužstva. A tým nastupoval v krajském přeboru a B tým se zúčastnil okresního přeboru.

Podzimní sezóna klukům vyšla na výbornou a podařilo se nám jasně postoupit do finálové skupiny krajského přeboru mladších žáků, mezi 8 nejlepších mužstev královehradeckého kraje. Odehráli jsme 25 zápasů, z toho jsme pouze jednou remizovali a jednou odešli poraženi, s celkovým skóre 103:16.

Na jaře už to tak slavné nebylo. Kvalita soupeřů byla nesrovnatelně vyšší a v konečném zúčtování jsme skončili na 8. místě s počtem 4 výher, 5 remíz a 21 porážek. Pro kluky to byla velká škola, utkávat se s těmito soupeři, navštívili jsme spousty krásných nových sportovních areálů a myslím, že jen takto těžké zápasy mohou kluky posunout výkonnostně dál a těžit z toho mohou především v dalších sezónách.

Celkové 8. místo v konkurenci 30 družstev, z celého kraje hodnotíme jako velký úspěch, herně máme ale stále co zlepšovat.

Mužstvo nastupující v okresním přeboru, bylo převážně složeno z hráčů ročníku 2010 a mladších si herně nevedlo vůbec špatně navzdory tomu, že nastupovali většinou proti starším a vyspělejším soupeřům. Cílem bylo dát všem hráčům dostatečné herní vytížení, a to se určitě podařilo. Celkové umístění v sezóně ještě neznáme, protože finálový turnaj se hraje po uzávěrce vydání.

Během zimních prázdnin jsme klukům uspořádali akce s velmi hojnou účastí. První bylo bruslení na zimním stadionu v Rychnově, kdy si s námi přišli zabruslit a zahrát hokej i rodiče a další povedenou akcí byl turnaj ve stolním tenise, který si kluci taky velmi užili.

Za zmínku ještě stojí, že z našeho mužstva nastupuje spousta kluků v okresních výběrech a rozhodně tam nehrají druhé housle a vzorně reprezentují náš oddíl.

Z oddílu AFK Častolovice to jsou tito .

U-12 ročník 2010: Kapucián Tomáš, Beneš Marek, Fabián Marek, Kubec Daniel

U-10 ročník 2012: Frýda Matyáš a Praus Martin

Z Kostelce je to hráč ročníku 2010 Sládek Josef

V závěru bych chtěl klukům poděkovat za vzornou reprezentaci našeho oddílu, za jejich přístup k fotbalu a rodičům za podporu a trpělivost.

Za mužstvo U-13 Miroslav Frýda