Mladší dorost – hodnocení sezóny

V sezóně 2021/2022 odehrálo mužstvo mladšího dorostu nejvyšší krajskou soutěž kategorie U17. Před startem sezóny jsme museli řešit nepříjemný problém s rapidním úbytkem hráčů, kdy na startu nové sezóny oznámilo konec s fotbalem devět hráčů z původních 16, se kterými se počítalo do nového ročníku. Naštěstí se nám podařilo oslovit několik hráčů, kteří s fotbalem skončili dříve a dále přišli dva hráči z Doudleb a jednoho hráče jsme si převedli z kategorie U-15 (starších žáků).

S takto úzkým kádrem bylo jasné, že bez pravidelné výpomoci starších žáků, soutěž hrát nemůžeme. V podzimní části jsme odehráli základní skupinu B krajského přeboru, ve které jsme obsadili nakonec konečné 3. místo. Na podzim mužstvo, až na jednu výjimku a tou byl zápas v Chrudimi, kam nakonec odjelo pouze 10 hráčů, odehrálo několik velmi kvalitních utkání, a zejména zápasy na domácím hřišti, měli velmi vysokou kvalitu. Umístění na třetím místě nám zajistilo účast ve finálové skupině.

Velkým zklamáním je ale pro mě fungování mužstva od poloviny ledna, kdy začala zimní příprava. Nevím, co bylo hlavním důvodem, ale došlo k výraznému zhoršení tréninkové morálky, několik tréninků muselo být zrušeno pro nezájem hráčů. Opět skončili někteří hráči, a i když slibovali, že jarní část dohrají, nestalo se tak. Tento trend pokračoval celou jarní část, kdy jsme měli možnost odehrát zápasy s kvalitními soupeři, mezi které patřila mužstva Chrudimi, Pardubiček, Jaroměře, RMSK Cidlina, Nového Hradce, spojeného mužstva Hořice/Dohalice a Rychnova nad Kněžnou. Řada hráčů hledala pouze výmluvy, proč se tréninku neúčastnit, někteří hráči chodili odehrát pouze zápasy. Toto se samozřejmě projevilo na předváděné hře a výsledcích.

Ve finálové skupině jsme po odehrání 14 zápasů nedokázali navázat na kvalitní výkony z podzimní části, kdy se nám herně vydařili zápasy s vítězem finálové skupiny Chrudimí B, oba zápasy s Novým Hradcem a domácí zápasy s Jaroměří a spojeným mužstvem Hořice/Dohalice. V ostatních zápasech jsme nedokázali se soupeři držet krok ani herně, ani bojovností a nasazením většiny hráčů na hřišti. V celkové tabulce jarní finálové skupiny obsadili poslední 8. místo.

Celkové hodnocení sezóny nebude pozitivní, sice se nám podařil postup do finálové jarní skupiny, ale tam nám soupeři ukázali, že bez kvalitního tréninku celého mužstva nelze konkurovat. Děkuji všem starším žákům, kteří nám v sezóně vypomáhali, bez jejich pomoci bychom nebyli schopni některá utkání ani odehrát.

Závěrem děkuji i trenérům, za jejich činnost u mužstva mladšího dorostu, a hráčům přeji, aby i nadále měli chuť pokračovat ve svých fotbalových kariérách, a to jak v mužstvech dospělých, nebo ještě další sezóny v dorosteneckých mužstvech.

Za mužstvo U-17 Evžen Šupler