Sezona plná spokojenosti

Čas letí, od oslav postupu A týmu do krajského přeboru uběhl rok a je na čase zhodnotit uplynulou sezonu 2015/16. Jak už tomu tak bývá, ne vše se podařilo, přesto je jisté, že se v Kostelci učinila spousta kroků kupředu, z kterých je třeba mít radost.

Děti a sport, spojení, kterému dnešní doba tolik nepřeje a je třeba hodně usilovného boje pro správné fungování fotbalové mládeže. I proto jsme velmi rádi, jak se v našem klubu daří s dětmi pracovat.

Rok a kousek u nás funguje tým předpřípravky pod vedením Petra Klapala a Dominika Krupky. Jde o ty vůbec nejmenší fotbalisty (narozeni po roce 2010), kteří pravidelně navštěvují stadion. V uplynulé sezoně měli možnost sehrát i svá první utkání a měřit tak síly s podobně starými soupeři. Klukům se dařilo, vstřelili několik gólů, zažili i svá první životní vítězství – poznali pocity radosti, které fotbal přináší a jsme bezesporu všichni rádi, že tým pod vedením dvou ambiciózních kluků takto funguje.

Radost nám přinášela i další generace, mladší přípravka měla trochu komplikovanější podzim, ale na jaře se týmu ujali další dva trenéři z mladší generace – Lukáš Bolehovský s Tomášem Matouškem přivedli do týmu řád a velkou chuť. Odměnou je vzrůstající forma této věkové kategorie a rovněž několik vítězství v sezoně 2015/16.

Největší chloubou kostelecko-častolovické mládeže (na úrovni několika kategorií jsme i v uplynulé sezoně spolupracovali s Častolovicemi) je bezesporu starší přípravka. Tato kategorie má za sebou opravdu velkou sezonu. Tým pod vedením Miroslava Hovorky, Josefa Plocka a Evžena Šuplera exceloval v krajském přeboru – v tabulce jarní skupiny o umístění skončil na prvním místě. Mužstvo složené z několika velmi nadějných fotbalistů a zároveň reprezentantů rychnovského okresu se zúčastnilo i mezinárodního turnaje v Ostravě, kde dokázalo hrát vyrovnané zápasy s Plzní, Viktorkou Žižkov a dalšími věhlasnými týmy – pro kluky i samotné trenéry obrovská zkušenost a poznání spousty nového. Slušně si vedl i B tým této kategorie, který plnil svou roli a rovněž přinesl řadu radostných momentů.

Parádní pocity nám přinášel tým mladších žáků. Od nové sezony začal tyto kluky trénovat Kamil Kaplan – dlouhá léta třetiligový hráč, aktuálně opora A mužstva. Kamilovy kvality se záhy začaly naplno projevovat, klukům předal v uplynulém roce opravdu hodně – druhé místo kvalitně obsazeného okresního přeboru je nezpochybnitelným důkazem, byť o výsledky u mládeže bezesporu tak nejde.

Kategorie starších žáků a mladšího dorostu zažily poměrně komplikovaný podzim. Velmi náročná krajská soutěž, kde se na podzim opravdu hodně cestovalo (Broumov, Vrchlabí, Jičín, Úpice,…) byla velkým soustem, přesto se především starším žákům za vedení Tomáše Žežuleho a Ládi Morávka podařilo odehrát slušné zápasy. Na jaře se vše v dobré otočilo, se vzdálenými soupeři jsme hráli především doma, oba týmy se výrazně stabilizovaly a i Vláďa Bartoš jakožto nová posila trenérského týmu má podíl na velkém vzestupu formy. Žáci sezonu zakončili v klidném středu tabulky, dorostu se povedlo dostat na 18 bodů a být například lepší než Rychnov.

Postupové radosti loni nezažil pouze A tým dospělých, z okresního přeboru do 1.B třídy postoupilo i „Béčko“. Tým kompletně složený z mladých fotbalistů okusil ne moc povedený formát této soutěže, který s uplynulou sezonou skončil a poslal hned skoro desítku týmů do okresních soutěží. Bohužel mezi tyto mančafty patříme také a v příštím roce bude naše juniorka měřit síly v nejlepší rychnovské okresní soutěži, která díky zmíněné reorganizaci bezesporu nabere na kvalitě.

Posledním týmem ke zhodnocení je A mužstvo, které letos po dlouhých sedmi sezónách v 1.A třídě účinkovalo v nejvyšší krajské soutěži. Že je přebor trochu o něčem jiném, zjistili hráči poměrně brzy, přesto se soutěže nezalekli a dokázali sehrát spoustu výborných zápasů. Trochu slabší chvilku si tým pod vedením Pavla Krupky vybral na začátku jara, nicméně skvělý podzim a dobrý finiš znamenaly 47 bodů a tím pádem korunu pro vůbec nejlepší tým dospělých na Rychnovsku.

Je jasné, že uplynulá sezona patřila v Kostelci k jedné z nejúspěšnějších za poslední roky. Nejen, že se A mužstvo umístilo v první polovině tabulky krajského přeboru, ale především je nutno mít radost z úspěchů mládeže, která je bezesporu klíčovým faktorem pro budoucnost kostelecké kopané. Uznání zaslouží naprosto všichni, kteří se čímkoliv podíleli na chodu našich mužstev v uplynulé sezoně. Děkujeme Vám!!!